Sign Up Now FAQ
Signup Now
In order to make a post or to start a new thread and or to interact with other
members of this board, you wil need to create an account first.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ. You have to register before you can post. If you have any problems, please contact us.
Flash a phone to Cricket Wireless Become a supporting member of Cricket Users Forum

 
Welcome to Cricket Users!



Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member
    Points: 1,479, Level: 21
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    India
    Posts
    4



    [QUERY] EVO 4G LTE stuck on 1x

    Well to start with, I am from India and used many handsets with Reliance CDMA. In past, I have used HTC HERO, BB 8330, Palm Pre and Pixi, HTC EVO, EVO 3D, Samsung Fascinate, Epic 4G touch, Nexus S, Galaxy Nexus. All handsets were fully configured to work for Voice, SMS and 3G/Evdo data.

    The problem is with EVO 4G LTE is that I am not able to get Evdo/3G signals.

    Observations:
    As soon as I turn on the phone, the network starts to show 1x-RTT instead of EvDo-rev.A:8 which appears on my other phone. I believe whoever is using Reliance CDMA and have EVDO coverage must be getting EvDo-rev.A:8 only, irrespective of whether they use data or not.

    What I tried:
    1. Correctly configuring the user/pass using DFS and QPST.
    3. Uploading RCDMA PRL using CDMA WS, QPST and DFS.
    4. Downgrading radio version for all available radios.

    I am now clueless as what could be the issue for not getting the EVDO network.

    Looking forward to you guys to understand and solve the issue as I feel that its not network related problem but something related to the phone You all are expert in configuring US CDMA handsets and I feel I will get the perfect solution here. Please help....



    screenshot_2012-11-24-10-55-19.pngscreenshot_2012-11-25-09-43-51.pngscreenshot_2012-11-25-09-43-58.pngscreenshot_2012-11-25-10-03-29.pngscreenshot_2012-11-25-10-03-35.pngscreenshot_2012-11-25-10-04-09.png

  2. Remove this advertisement.
  3. #2
    Senior Member
    Points: 6,592, Level: 53
    Overall activity: 0%
    wthigon's Avatar
    Reputation
    Reputation 38
    Join Date
    May 2011
    Location
    Laredo, TX
    Posts
    786
    Phone
    Admire 2 64GB



    Re: [QUERY] EVO 4G LTE stuck on 1x

    Stupid question, but on the phone settings under Wireless & Networks, is it set to cdma only or cdma/lte? Should be cdma only.

    I had the same problem as you and it was this.....

    Sent from my LG-LS855 using Tapatalk

  4. #3
    Junior Member
    Points: 1,479, Level: 21
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    India
    Posts
    4



    Quote Originally Posted by wthigon View Post
    Stupid question, but on the phone settings under Wireless & Networks, is it set to cdma only or cdma/lte? Should be cdma only.

    I had the same problem as you and it was this.....

    Sent from my LG-LS855 using Tapatalk
    Ya, its on CDMA only.

    Please let your thoughts/suggestions pour in, nothing is stupid

  5. #4
    Junior Member
    Points: 1,479, Level: 21
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    India
    Posts
    4



    These are screenshots from 2 phone, left one is mine which is stuck on 1x and the other one is fascinate which has Evdo working. Let me know if something can me made out of it. (My Country code is 404 00)
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails screenshot_2012-11-25-21-06-52.png   screenshot_2012-11-25-21-06-43.png  

  6. #5
    Junior Member
    Points: 866, Level: 15
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    2



    Fixed the problem. Had the same exact issue with my EVO 4G LTE flashed to Cricket. Phone was stuck primarily on 1x and would switch to 3G every once in a while but data would not work.

    Not sure which solved the problem, but I did the following.

    - Reflashed phone using QPST 2.7 Built 3.74 and followed the EVO 3D tutorial
    - Deleted phone profiles 2-6, made profile 0 and 1 exactly the same
    - Used a hybrid Cricket Sprint PRL

    No more 1x. Hope it helps

  7. #6
    Junior Member
    Points: 358, Level: 7
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    nampa id
    Posts
    3



    I reflashed my evo lte using the QPST 2.7 Built 3.74 and followed the EVO 3D tutorial and it worked for me thank you thats what fixed mine.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Advertise With Us?
Advertise with us? (Position 1 - Advertise with Us) Small Banner