Sign Up Now FAQ
Signup Now
In order to make a post or to start a new thread and or to interact with other
members of this board, you wil need to create an account first.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ. You have to register before you can post. If you have any problems, please contact us.
Flash a phone to Cricket Wireless Become a supporting member of Cricket Users Forum

 
Welcome to Cricket Users!



Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: BB Tour

  1. #1
    Junior Member
    Points: 457, Level: 9
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    May 2011
    Posts
    7



    BB Tour

    Does anyone know if a tour (9630) from sprint will fully work on Cricket?
    I've been looking all over for a way to obtain the msl using unicdma or qpst, but apparently this is a very private matter, as every other BB's memory starting address/length except for this specific model's is public.
    Could anyone point me in the right direction?

  2. Remove this advertisement.
  3. #2
    Senior Member
    Points: 51,481, Level: 100
    Overall activity: 0%
    avenue's Avatar
    Reputation
    Reputation 51
    Join Date
    May 2011
    Location
    New Jersey
    Posts
    2,805



    Quote Originally Posted by Devnewb View Post
    Does anyone know if a tour (9630) from sprint will fully work on Cricket?
    I've been looking all over for a way to obtain the msl using unicdma or qpst, but apparently this is a very private matter, as every other BB's memory starting address/length except for this specific model's is public.
    Could anyone point me in the right direction?
    I think it will fully work on Cricket because people are selling them. Let me see if I can find some more information though.

  4. #3
    Senior Member
    Points: 51,481, Level: 100
    Overall activity: 0%
    avenue's Avatar
    Reputation
    Reputation 51
    Join Date
    May 2011
    Location
    New Jersey
    Posts
    2,805



    Quote Originally Posted by Devnewb View Post
    Does anyone know if a tour (9630) from sprint will fully work on Cricket?
    I've been looking all over for a way to obtain the msl using unicdma or qpst, but apparently this is a very private matter, as every other BB's memory starting address/length except for this specific model's is public.
    Could anyone point me in the right direction?
    Have you tried using CDMA Workshop? That might tell you. I'm not positive though.

  5. #4
    Jumpmaster
    Points: 2,456,084, Level: 100
    Overall activity: 0%
    Chris Rodriguez's Avatar
    Reputation
    Reputation 456
    Join Date
    Oct 2010
    Customer Since
    Sept 2010
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    4,421
    Phone
    Note 3 / Galaxy S5



    I thought in general for Blackberry devices you had to purchase SPCs or have special software to obtain them.

    Personally haven't done into this area yet, but I really should.
    Please check the forum and post there before PMing me. I have over 674 unread PMs due to the fact that they are issues which should have been addressed here.

    If you need to buy something from (Ebay), please use this LINK every time and support the forum!

  6. #5
    Senior Member
    Points: 51,481, Level: 100
    Overall activity: 0%
    avenue's Avatar
    Reputation
    Reputation 51
    Join Date
    May 2011
    Location
    New Jersey
    Posts
    2,805



    Quote Originally Posted by chrisngrod View Post
    I thought in general for Blackberry devices you had to purchase SPCs or have special software to obtain them.

    Personally haven't done into this area yet, but I really should.
    I have read where people are offering to do it for a fee.

    I don't know how to do it for free though. There must be a way.

    You might want to check this out here if you haven't already:
    MSL password needed. - BlackBerry Forums at CrackBerry.com


    Check out the second post.

    I know you mentioned unicdma, and that post does too. I don't know if it's for your exact model phone but you can try it.


  7. #6
    Junior Member
    Points: 513, Level: 10
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    May 2011
    Posts
    19
    Phone
    HTC ERIS



    I think you're going to have to buy the spc code. Last time I checked, there was not an easy way to read it. Most of the tours that are being sold that are flashed originate off of Verizon. I believe their is a pricey software solution that you can buy that will read the spc for Sprint phones.

  8. #7
    Junior Member
    Points: 457, Level: 9
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    May 2011
    Posts
    7



    Hey everyone it's been a good little bit since I checked the forum, but as some have stated it looks like the easiest option will be to buy the spc code, since this is my personal device. I'll give it one more week to see if I can come up with the msl myself, I'll keep you guys updated on the progress.

    Thanks again for all your responses!

  9. #8
    Junior Member
    Points: 703, Level: 14
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    May 2011
    Location
    Silver Spring, Maryland, United States
    Posts
    22
    Phone
    TXTM8 3G



    On a side note, how can i flash a Blackberry Curve 8900 (T-Mobile) to cricket if that's possible?

  10. #9
    Senior Member
    Points: 2,250, Level: 28
    Overall activity: 0%
    valentinoh's Avatar
    Reputation
    Reputation 26
    Join Date
    May 2011
    Location
    San Antonio,TX
    Posts
    378
    Phone
    DroidX Apex rom2.0



    Quote Originally Posted by yunglunatik View Post
    On a side note, how can i flash a Blackberry Curve 8900 (T-Mobile) to cricket if that's possible?
    Sorry it's not possible....tmobile/att are gsm and cricket/sprint/verizon are cdma so only sprint and verizon can go cricket

    Swyped this from my Droidx using tapatalk

  11. #10
    Junior Member
    Points: 703, Level: 14
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    May 2011
    Location
    Silver Spring, Maryland, United States
    Posts
    22
    Phone
    TXTM8 3G



    okay thanks for the tip!

  12. #11
    Senior Member
    Points: 2,250, Level: 28
    Overall activity: 0%
    valentinoh's Avatar
    Reputation
    Reputation 26
    Join Date
    May 2011
    Location
    San Antonio,TX
    Posts
    378
    Phone
    DroidX Apex rom2.0



    Quote Originally Posted by yunglunatik View Post
    okay thanks for the tip!
    No problem

    Swyped this from my Droidx using tapatalk

  13. #12
    Senior Member
    Points: 1,825, Level: 25
    Overall activity: 0%
    whitefiretiger's Avatar
    Reputation
    Reputation 18
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Lincoln, NE
    Posts
    472
    Phone
    EVO 4G Cricket



    Quote Originally Posted by Devnewb View Post
    Does anyone know if a tour (9630) from sprint will fully work on Cricket?
    I've been looking all over for a way to obtain the msl using unicdma or qpst, but apparently this is a very private matter, as every other BB's memory starting address/length except for this specific model's is public.
    Could anyone point me in the right direction?
    Yes you can get it to work fully on cricket

    Ok the first thing to do is to not try to flash sprint phones to cricket unless you know somebody that can get you the spc code.

    Ok but seriously tho the first thing you need to do is get the spc code from your phone you can try the following to do so but you are best off to just buy the spc code.
    to try to get the spc yourself you will need
    Blackberry Desktop installed
    Winrar or 7 Zip

    Jxdm


    download and install
    -------------------------------------------------------
    Open bb desktop manager and plug your phone in and wait till it is connected.
    now open jxdm and connect to the phone
    there is a field where you enter a value, just enter 85 and press SEND and read the spc of nv
    if this worked and you have the spc code you can flash the phone.
    if it didnt work im sorry and you need to find some other way to get the spc code for your phone.


  14. #13
    Member
    Points: 3,204, Level: 35
    Overall activity: 4.0%

    Reputation
    Reputation 8
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    denver, co
    Posts
    133



    Hey guys I am trying to find the sticky on how to fully flash the BB tour 9650. My daughter is a hardcore BB fan and just won't let them go. She got a 9650 tour from Verizon and I am trying to fully flash it for her. I hear BBs are among the easiest phones to fully flash. I am not surprised theres not a lot of support here. Still I need help where is the tutorial I have search all over the forum, no luck. Please help!

  15. #14
    Banned
    Points: 1,667, Level: 23
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Dec 2011
    Customer Since
    Spet 2009
    Location
    Kansas City, MO
    Posts
    117
    Phone
    iPhone 4



    Well i figured out how to get the msl code off of this phone i have one 2 and i had 2 buy mine for $8 bucks and it was worth it. to my knowledge you will have to pay expensive price for the software to find it.

    Besides that is there anyway to fully flash this phone with talk, text, web and able to access all features. any help would be appreciated.

  16. #15
    Senior Member
    Points: 4,022, Level: 40
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 35
    Join Date
    Jul 2012
    Customer Since
    1000 B.C.
    Location
    Trench Town
    Posts
    1,166
    Phone
    Kyocera K132



    Nuke the phone to get the SPC/MSL and then read in workshop default method will get your SPC without paying.

    ---------- Post added at 11:38 AM ---------- Previous post was at 11:34 AM ----------

    Quote Originally Posted by paulwall816 View Post
    Well i figured out how to get the msl code off of this phone i have one 2 and i had 2 buy mine for $8 bucks and it was worth it. to my knowledge you will have to pay expensive price for the software to find it.

    Besides that is there anyway to fully flash this phone with talk, text, web and able to access all features. any help would be appreciated.
    I dont understand the need to post and create a thread asking the same question, but to answer your question yes it can be flashed, in fact im holding one that I flashed and unlocked for no cost, and its got working APP World and BBM and BB Maps

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 05-25-2011, 11:12 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 05-23-2011, 11:20 PM
  3. Blink-182's DeLonge on Tour With My Chem
    By CU-News in forum Cricket News
    Replies: 0
    Last Post: 05-23-2011, 11:20 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 05-13-2011, 09:56 AM
  5. Google's MWC 2011 Android booth tour
    By CU-News in forum Android News
    Replies: 0
    Last Post: 02-18-2011, 12:29 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Advertise With Us?
Advertise with us? (Position 1 - Advertise with Us) Small Banner