Sign Up Now FAQ
Signup Now
In order to make a post or to start a new thread and or to interact with other
members of this board, you wil need to create an account first.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ. You have to register before you can post. If you have any problems, please contact us.
Flash a phone to Cricket Wireless Become a supporting member of Cricket Users Forum

 
Welcome to Cricket Users!



Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 15 of 58
  1. #1
    Jumpmaster
    Points: 2,456,084, Level: 100
    Overall activity: 0%
    Chris Rodriguez's Avatar
    Reputation
    Reputation 456
    Join Date
    Oct 2010
    Customer Since
    Sept 2010
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    4,421
    Phone
    Note 3 / Galaxy S5


    3 out of 3 members liked this post.

    Cricket Wireless Alcatel Authority Root Guide with Downloads and Video

    Thanks goes to dazeone for figuring this one out. This procedure is very simple!

    Required Files:




    Install Minstro 2.

    Install Superuser.

    Run poot.apk. Reboot if needed.

    Please check the forum and post there before PMing me. I have over 674 unread PMs due to the fact that they are issues which should have been addressed here.

    If you need to buy something from (Ebay), please use this LINK every time and support the forum!

  2. Remove this advertisement.
  3. #2
    Member
    Points: 1,148, Level: 18
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 15
    Join Date
    Oct 2012
    Customer Since
    11/2009
    Location
    United States
    Posts
    99
    Phone
    Huawei +Alcatel



    You can root this phone, but don't be surprised if you still can't read some of the folders(cache, data, system...). I used a couple of root checkers, and one of them(I don't know which one..sorry), that opened most of the folders except cache,and data. from computer. Everything will open on the phone. Titanium backup Pro is required, it will do everything you need to do. delete pesky bloatware, move files to/from sd card. clean up lost file fragments, the only thing it can't do is move the dalvik cache( bout the only thing app2sd has over it). The root is easy, before you poot, make sure you install superuser first, it won't work until you root, but it will stop a error message someone said they got.

  4. #3
    Senior Member
    Points: 6,834, Level: 54
    Overall activity: 0%
    dazeone's Avatar
    Reputation
    Reputation 19
    Join Date
    May 2012
    Location
    san antonio
    Posts
    255



    Re: Cricket Wireless Alcatel Authority Root Guide with Downloads and Video

    And believe it or not same method I used on mercury too easy root without pc

    Sent from my SCH-R530C using Tapatalk 2

  5. #4
    Member
    Points: 1,148, Level: 18
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 15
    Join Date
    Oct 2012
    Customer Since
    11/2009
    Location
    United States
    Posts
    99
    Phone
    Huawei +Alcatel



    Still need a betterRecovery

    Quote Originally Posted by dazeone View Post
    And believe it or not same method I used on mercury too easy root without pc

    Sent from my SCH-R530C using Tapatalk 2
    Almost there , still need the kernel source, for the clockworkmod builder.

  6. #5
    Member
    Points: 463, Level: 9
    Overall activity: 4.0%

    Reputation
    Reputation 11
    Join Date
    Dec 2012
    Customer Since
    Dec 2012
    Location
    clinton, maryland
    Posts
    40
    Phone
    Alcatel Authority



    Anybody else think the alcatel deserves more cases???

  7. #6
    Member
    Points: 463, Level: 9
    Overall activity: 4.0%

    Reputation
    Reputation 11
    Join Date
    Dec 2012
    Customer Since
    Dec 2012
    Location
    clinton, maryland
    Posts
    40
    Phone
    Alcatel Authority



    Has anybpdy tried using UOT kitchen with the alcatel authority yet. I really wanna try it?

  8. #7
    Member
    Points: 3,356, Level: 36
    Overall activity: 99.4%
    bigmike1269's Avatar
    Reputation
    Reputation 15
    Join Date
    May 2012
    Location
    Merced, Cali
    Posts
    89
    Phone
    Huawei Mercury



    Dang that is a fast Root. Now is their a certain way to unroot just in case

  9. #8
    Member
    Points: 3,356, Level: 36
    Overall activity: 99.4%
    bigmike1269's Avatar
    Reputation
    Reputation 15
    Join Date
    May 2012
    Location
    Merced, Cali
    Posts
    89
    Phone
    Huawei Mercury



    Dazeone thanks for the root, now is there any certain way to unroot just in case of hell "who knows"

    Sent from my ADR3010 using Tapatalk 2

  10. #9
    Member
    Points: 1,148, Level: 18
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 15
    Join Date
    Oct 2012
    Customer Since
    11/2009
    Location
    United States
    Posts
    99
    Phone
    Huawei +Alcatel


    1 out of 1 members liked this post.

    Extra Root

    Easiest way to unroot that I know, is to make a backup, plus a backup of the update.zip . Go into recovery, wipe data/factory reset, rest assured, it works. Now you can reload your apps from backup(have a unzip program for your computer), except the apps,that depended on root. I did this a week after I rooted, just to see how well it worked.

    Extra: For computers that can't load all the files, even with adb installed, on phone, use adbd insecure( on google play) , chainfire's version.
    Last edited by reggjoo; 04-04-2013 at 02:00 PM. Reason: Some info for root

  11. #10
    Member
    Points: 3,356, Level: 36
    Overall activity: 99.4%
    bigmike1269's Avatar
    Reputation
    Reputation 15
    Join Date
    May 2012
    Location
    Merced, Cali
    Posts
    89
    Phone
    Huawei Mercury



    Thanks for the info reggjoo

    Sent from my ADR3010 using Tapatalk 2

  12. #11
    Member
    Points: 2,292, Level: 28
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 12
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    159



    Does anyone have the stock restore file? I read somewhere that it was on the Muve SD card but cant find it. I want to put it on my PC for safe keeping. Thanks..

    Sent from my ADR3010 using Tapatalk 2

  13. #12
    Member
    Points: 1,148, Level: 18
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 15
    Join Date
    Oct 2012
    Customer Since
    11/2009
    Location
    United States
    Posts
    99
    Phone
    Huawei +Alcatel



    Try These sites

    Quote Originally Posted by Eaglewtchr View Post
    Does anyone have the stock restore file? I read somewhere that it was on the Muve SD card but cant find it. I want to put it on my PC for safe keeping. Thanks..

    Sent from my ADR3010 using Tapatalk 2

    Try sourceforge, or github. There are official updates there. Or go to radioshack, ask salesperson to see if the display phone's sd card, fits yours, distract him, and restore.



  14. #13
    Member
    Points: 2,292, Level: 28
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 12
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    159



    Quote Originally Posted by reggjoo View Post
    Try sourceforge, or github. There are official updates there. Or go to radioshack, ask salesperson to see if the display phone's sd card, fits yours, distract him, and restore.


    I dont want the update. I'm trying to find the original restore file that is supposed to come on the Muve Music SD card. I guess mine didnt have one. I want it just incase i need it..

    Sent from my ADR3010 using Tapatalk 2

  15. #14
    Junior Member
    Points: 102, Level: 2
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Apr 2013
    Customer Since
    4-1-2012
    Location
    albuquerque, nm
    Posts
    1
    Phone
    Alcatel Authority



    I have tried all the steps shown. I get an error message "A demon materialized while pooting. Error Cod:22 Su binary was not written"

    Please help.

  16. #15
    Member
    Points: 3,356, Level: 36
    Overall activity: 99.4%
    bigmike1269's Avatar
    Reputation
    Reputation 15
    Join Date
    May 2012
    Location
    Merced, Cali
    Posts
    89
    Phone
    Huawei Mercury



    It did the same when I rooted but after reboot and checked with SU, it said I was rooted. I rooted just for apps and to make my fone run better.

    Sent from my ADR3010 using Tapatalk 2

 

 
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Advertise With Us?
Advertise with us? (Position 1 - Advertise with Us) Small Banner