Sign Up Now FAQ
Signup Now
In order to make a post or to start a new thread and or to interact with other
members of this board, you wil need to create an account first.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ. You have to register before you can post. If you have any problems, please contact us.
Flash a phone to Cricket Wireless Become a supporting member of Cricket Users Forum

 
Welcome to Cricket Users!



Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 16 to 30 of 58
  1. #16
    Member
    Points: 1,148, Level: 18
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 15
    Join Date
    Oct 2012
    Customer Since
    11/2009
    Location
    United States
    Posts
    99
    Phone
    Huawei +Alcatel



    The daemon is because superuser should be installed first, it won't be active until the other two files are activated. For some reason, that's how it goes. Had to root mine twice, just got lucky the first time, cause I was trying other ways to root at first, and installed superuser from the start. Second time because a game screwed my root. If you get it working, install adb insecure from "chainfire" , It will let you open "/data and /cache" , for some reason,even rooted, these files won't open without this.

  2. Remove this advertisement.
  3. #17
    Member
    Points: 1,148, Level: 18
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 15
    Join Date
    Oct 2012
    Customer Since
    11/2009
    Location
    United States
    Posts
    99
    Phone
    Huawei +Alcatel



    There's still no bootloader unlock method for this phone, I've tried some, but no go. Of course, it hurts that alcatel doesn't have the right usb id's for it(can't trust anyone). As a lot of people don't know, you should make a nandroid, and a titanium backup, if you try, before you try. I hope someone is succesful at it, I gave up. There's other ways to speed it up, I use autokiller memory optimizer, and autorun manager, to adjust the minfree settings(lowmemorykiller), check the start at boot in advanced settings( right now I have the empty app setting to 102mb, and the content provider to 52mb). Autorun manager, use with care, read up on what to turn off, and leave on, it may forceclose some apps, if the wrong intents are disabled, I mostly leave the googleapps alone. I use sd speed increase, and set it to 3072 kb, using a 10mb/sec sd. There's no use for cpu apps, since the bootloaders locked, you can't get past 1.4. There are probably some apps that work just as well with this phone, but I go for the tried, and true, that worked for me since I got into android.

  4. #18
    Member
    Points: 2,453, Level: 30
    Overall activity: 0%
    bigmike1269's Avatar
    Reputation
    Reputation 15
    Join Date
    May 2012
    Location
    Merced, Cali
    Posts
    89
    Phone
    Huawei Mercury



    I like this set up better

    Sent from my ADR3010 using Tapatalk 2

  5. #19
    Member
    Points: 1,148, Level: 18
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 15
    Join Date
    Oct 2012
    Customer Since
    11/2009
    Location
    United States
    Posts
    99
    Phone
    Huawei +Alcatel



    I miss the huawei ascend, that got me started in android, everything was available, from cwm, to z4root, there's no real development for this one. I've decided to work with the rom that's on it.

  6. #20
    Junior Member
    Points: 209, Level: 4
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Honolulu, Hawaii, USA
    Posts
    17



    I'm only an egg...
    Aloha Everyone!
    I had a Note 2 and rooted it but there were dozens of ROM's to choose from. It sure sped things up and my battery lasted almost twice as long. I just purchased the Alcatel 960C (Mobi) which I believe is the same as the Authority. I'm really disappointed with the battery life and the overall speed (was quite nice until I downloaded a few of my fav apps). Given that there are currently no ROMS, if I root it, how do I know which files (bloatware) to delete to increase performance and battery life. Any assistance anyone can offer would be greatly appreciated!

  7. #21
    Member
    Points: 1,148, Level: 18
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 15
    Join Date
    Oct 2012
    Customer Since
    11/2009
    Location
    United States
    Posts
    99
    Phone
    Huawei +Alcatel



    Titanium backup pro, cleanmaster, adb insecure, and a low overhead launcher. If you're with cricket, get rid of blockbuster(too much memory, for a basic game). Use wifi fixer, the wifi needs help. Also use autokiller memory optimizer pro(use with caution, and read up on it, to understand what it does). I try to keep my internal memory about half/half, and use at least a 8Gb sdcard( I use a 16Gb , class 10 card). Sd memory optimizer may help.

  8. #22
    Junior Member
    Points: 209, Level: 4
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Honolulu, Hawaii, USA
    Posts
    17



    Mobi Alcatel 960C

    I tried at least 5 different methods to root this and just can't seem to root it. In addition, I can't get it to show up on my computer when I plug it in, even though I have USB Debugging checked. It showed up once, but then not again, I tried every USB hub on my computer. I looked everywhere for Drivers but no luck. Has anyone else had these same issues and found a solution?

    I did install a low overhead launcher, Smart Launcher, and that really helped, but would still like to get rid of the bloatware.

    Mahalo,
    Daniel

  9. #23
    Senior Member
    Points: 6,834, Level: 54
    Overall activity: 0%
    dazeone's Avatar
    Reputation
    Reputation 19
    Join Date
    May 2012
    Location
    san antonio
    Posts
    255



    What version are you on

    Sent from my SCH-R530C using Xparent BlueTapatalk 2

  10. #24
    Junior Member
    Points: 209, Level: 4
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Honolulu, Hawaii, USA
    Posts
    17



    2.3.6

    I'm on 2.3.6.

    Quote Originally Posted by dazeone View Post
    What version are you on

    Sent from my SCH-R530C using Xparent BlueTapatalk 2

  11. #25
    Senior Member
    Points: 6,834, Level: 54
    Overall activity: 0%
    dazeone's Avatar
    Reputation
    Reputation 19
    Join Date
    May 2012
    Location
    san antonio
    Posts
    255



    Did you try method in post using apps no pc

    Sent from my SCH-R530C using Xparent BlueTapatalk 2

  12. #26
    Junior Member
    Points: 209, Level: 4
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Honolulu, Hawaii, USA
    Posts
    17



    Hi Dazeone, Yes, I tried two different ones and versions of those. I wonder if it has something to do with Mobi...

    Quote Originally Posted by dazeone View Post
    Did you try method in post using apps no pc

    Sent from my SCH-R530C using Xparent BlueTapatalk 2

  13. #27
    Junior Member
    Points: 209, Level: 4
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Honolulu, Hawaii, USA
    Posts
    17



    A demon materialized...

    Btw Dazeone, when using your method, I got the same error msg as Kestral did:
    "A demon materialized while pooting. Error Cod:22 Su binary was not written"

    Quote Originally Posted by dazeone View Post
    Did you try method in post using apps no pc

    Sent from my SCH-R530C using Xparent BlueTapatalk 2

  14. #28
    Senior Member
    Points: 6,834, Level: 54
    Overall activity: 0%
    dazeone's Avatar
    Reputation
    Reputation 19
    Join Date
    May 2012
    Location
    san antonio
    Posts
    255



    You have minstro 2 installed and super user

    Sent from my SCH-R530C using Xparent BlueTapatalk 2

  15. #29
    Junior Member
    Points: 209, Level: 4
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Honolulu, Hawaii, USA
    Posts
    17



    yes, did it exactly as you said, and then tried again with installing SU first, but same result.

    Quote Originally Posted by dazeone View Post
    You have minstro 2 installed and super user

    Sent from my SCH-R530C using Xparent BlueTapatalk 2

  16. #30
    Senior Member
    Points: 6,834, Level: 54
    Overall activity: 0%
    dazeone's Avatar
    Reputation
    Reputation 19
    Join Date
    May 2012
    Location
    san antonio
    Posts
    255



    When I posted the root method alcatel was on 2.3.5 so it my be patched and that's why you're running into the problem

    Sent from my SCH-R530C using Xparent BlueTapatalk 2

 

 
Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Advertise With Us?
Advertise with us? (Position 1 - Advertise with Us) Small Banner