Sign Up Now FAQ
Signup Now
In order to make a post or to start a new thread and or to interact with other
members of this board, you wil need to create an account first.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ. You have to register before you can post. If you have any problems, please contact us.
Flash a phone to Cricket Wireless Become a supporting member of Cricket Users Forum

 
Welcome to Cricket Users!



Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Junior Member
    Points: 190, Level: 3
    Overall activity: 4.0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Jun 2013
    Customer Since
    June 2013
    Location
    USA
    Posts
    12



    Talking galaxy s4 flash from us cellular to cricket

    I need thisninfo

  2. Remove this advertisement.
  3. #2
    Senior Member
    Points: 19,119, Level: 87
    Overall activity: 0%
    Stephen Proffitt's Avatar
    Reputation
    Reputation 78
    Join Date
    Nov 2011
    Customer Since
    Nov 2011
    Location
    Louisville, KY
    Posts
    1,522
    Phone
    LG G2


    1 out of 1 members liked this post.

    Follow sprint tutorial

    Sent from my SCH-R970C using Tapatalk 4 Beta

    Edit:
    http://www.cricketusers.com/cdma-sam...galaxy-s4.html
    Last edited by Stephen Proffitt; 06-21-2013 at 11:22 AM.
    My work on the CDMA Cricket S3 and S4 are now obsolete. Thanks for all the support when I was actively working on them!

    Feel free to PM me only after you've posted on the forums.

    If you need to buy something from Ebay, please use this LINK every time and support the forum!

  4. #3
    Junior Member
    Points: 190, Level: 3
    Overall activity: 4.0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Jun 2013
    Customer Since
    June 2013
    Location
    USA
    Posts
    12



    thanks but im still rather confused.

  5. #4
    Junior Member
    Points: 110, Level: 2
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    United States
    Posts
    4



    I havent figured out dialer code to get diag. maybe someone will chime in
    I used Wireless Workshop to flash phone to PagePlus and it enables diag using Provision button

    *#22745927 enable hidden

  6. #5
    Senior Member
    Points: 19,119, Level: 87
    Overall activity: 0%
    Stephen Proffitt's Avatar
    Reputation
    Reputation 78
    Join Date
    Nov 2011
    Customer Since
    Nov 2011
    Location
    Louisville, KY
    Posts
    1,522
    Phone
    LG G2



    Quote Originally Posted by pctech101 View Post
    I havent figured out dialer code to get diag. maybe someone will chime in
    I used Wireless Workshop to flash phone to PagePlus and it enables diag using Provision button

    *#22745927 enable hidden
    It's changed since we got jb. I'm trying to remember what it is. I'll edit this post in a minute with the code

    *#7284#

    Sent from my SCH-R970C using Tapatalk 4 Beta
    Last edited by Stephen Proffitt; 06-28-2013 at 06:05 PM.
    My work on the CDMA Cricket S3 and S4 are now obsolete. Thanks for all the support when I was actively working on them!

    Feel free to PM me only after you've posted on the forums.

    If you need to buy something from Ebay, please use this LINK every time and support the forum!

  7. #6
    Junior Member
    Points: 110, Level: 2
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    United States
    Posts
    4



    Quote Originally Posted by Stephen Proffitt View Post
    It's changed since we got jb. I'm trying to remember what it is. I'll edit this post in a minute with the code

    *#7284#

    Sent from my SCH-R970C using Tapatalk 4 Beta
    On US Cellular version it only brings up

    FactoryKeystring
    UART

    MODEM
    PDA

    switching to MODEM doesnt install DIAG ports


    is there a known way of enabling DIAG on Samsung phones via ADB?
    Last edited by pctech101; 06-29-2013 at 01:30 PM.

  8. #7
    Senior Member
    Points: 19,119, Level: 87
    Overall activity: 0%
    Stephen Proffitt's Avatar
    Reputation
    Reputation 78
    Join Date
    Nov 2011
    Customer Since
    Nov 2011
    Location
    Louisville, KY
    Posts
    1,522
    Phone
    LG G2



    There's another code then. Let me track it down. I just did it on my Cricket S3.

    Here's the list of codes:


    http://androidforums.com/samsung-gal...ybean-ota.html




    Sent from my Cricket GS4

    Last edited by Stephen Proffitt; 06-29-2013 at 01:54 PM.
    My work on the CDMA Cricket S3 and S4 are now obsolete. Thanks for all the support when I was actively working on them!

    Feel free to PM me only after you've posted on the forums.

    If you need to buy something from Ebay, please use this LINK every time and support the forum!

  9. #8
    Junior Member
    Points: 110, Level: 2
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    United States
    Posts
    4



    thanks for link...

    I dont believe those codes are what I need either.
    Last edited by pctech101; 06-30-2013 at 12:04 PM.

  10. #9
    Senior Member
    Points: 19,119, Level: 87
    Overall activity: 0%
    Stephen Proffitt's Avatar
    Reputation
    Reputation 78
    Join Date
    Nov 2011
    Customer Since
    Nov 2011
    Location
    Louisville, KY
    Posts
    1,522
    Phone
    LG G2



    Try **usbui (**87284)

    Sent from my Cricket GS4
    Last edited by Stephen Proffitt; 06-30-2013 at 03:39 PM.
    My work on the CDMA Cricket S3 and S4 are now obsolete. Thanks for all the support when I was actively working on them!

    Feel free to PM me only after you've posted on the forums.

    If you need to buy something from Ebay, please use this LINK every time and support the forum!

  11. #10
    Junior Member
    Points: 110, Level: 2
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    United States
    Posts
    4



    Sorry, its a no go. None of the default codes work.... ##3424# ##8778# **USBUI

    A software I use uses adb to enable diag, any idea on enableing diag thru adb?

  12. #11
    Junior Member
    Points: 190, Level: 3
    Overall activity: 4.0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Jun 2013
    Customer Since
    June 2013
    Location
    USA
    Posts
    12



    does rooting mess up the flash?

  13. #12
    Senior Member
    Points: 19,119, Level: 87
    Overall activity: 0%
    Stephen Proffitt's Avatar
    Reputation
    Reputation 78
    Join Date
    Nov 2011
    Customer Since
    Nov 2011
    Location
    Louisville, KY
    Posts
    1,522
    Phone
    LG G2



    No

    Sent from my Cricket GS4
    My work on the CDMA Cricket S3 and S4 are now obsolete. Thanks for all the support when I was actively working on them!

    Feel free to PM me only after you've posted on the forums.

    If you need to buy something from Ebay, please use this LINK every time and support the forum!

  14. #13
    Junior Member
    Points: 631, Level: 12
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    ROCKFORD, illinois
    Posts
    1


    1 out of 1 members liked this post.

    Lightbulb Us cellular uscc galaxy s4 diagnostic mode fix

    After you do that part this is what you do.

    As long as the hidden menu is enabled

    press *#0808#

    this will bring up a menu kinda like the s3. Under usb settings change it to

    dm+modem+adb

    you'll get 2 serial and modem ports. Toggle the pda and modem back and forth and it should read. *now just need someone to find the 16 digit passcode and we're all in there!

    Hope this helps!

  15. #14
    Junior Member
    Points: 1,397, Level: 20
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    USA
    Posts
    3



    ^^^ thanks for this code........ worked fine for me.16 Digit PW - 2010031619780721This worked for me when using CDMA workshop.

  16. #15
    Junior Member
    Points: 913, Level: 16
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 12
    Join Date
    May 2014
    Customer Since
    Aug 2010
    Location
    United States
    Posts
    4



    Prob a stupid question but does anyone have just a TO THE POINT step by step guide to flash the uscellular SCH-R970 galaxy s4 to cricket or can guide me to an all-in one guide to flash this phone...first it has no service but has original sim in it..I've already had it rooted and flashed it back to stock but can easily root again and I know I'll have to I believe... and I have cdma workshop QDXM and QPST installed already and I'm working on an sprint s2 now..but this s4 is my pressing issue at this point...thanks in advance for any help!!
    Last edited by chango1979; 05-28-2014 at 10:12 PM.

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Advertise With Us?
Advertise with us? (Position 1 - Advertise with Us) Small Banner