Sign Up Now FAQ
Signup Now
In order to make a post or to start a new thread and or to interact with other
members of this board, you wil need to create an account first.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ. You have to register before you can post. If you have any problems, please contact us.
Flash a phone to Cricket Wireless Become a supporting member of Cricket Users Forum

 
Welcome to Cricket Users!



Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 31 to 45 of 68
  1. #31
    Junior Member
    Points: 104, Level: 2
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Southern Usa
    Posts
    1



    Quote Originally Posted by cbfranco14 View Post
    THIS IS MY FIRST TUTORIAL SO BARE WITH ME

    STEP 1: DOWNLOAD THE FILES YOU'LL NEED
    * I PROVIDED THEM IN THIS LINK YOU CAN DOWNLOAD ( CONTAINS DRIVERS,DFS, AND PRL )

    *
    Free File Hosting - Online Storage; Upload Mp3, Videos, Music. Backup Files




    STEP 2 : OBTAIN MSL/SPC

    I DID THIS BY CALLING BOOST CUSTOMER SERVICE DIRECTLY AND ASKED FOR IT. I DID GIVE THEM A STORY THAT EVERYTIME I BOOTED MY PHONE IT ASKED FOR A 6 DIGIT SPC CODE. WITH NO QUESTIONS ASKED THEY GAVE IT TO ME RIGHT AWAY.

    STEP 3: ENABLE DIAG MODE
    *TYPE ##DIAG#
    * IT WILL THEN ASK FOR YOU MSL. GO AHEAD AND ENTER IT
    * THEN CLICK DIAG MODE AND SELECT ENABLE

    STEP 4: INSTALL DRIVERS
    * INSTALL THE MOTO DRIVERS WITH THE FILE I PROVIDED. YOU WILL HAVE TO DO IT MANUALLY.
    *FOLLOW THIS TUTORIAL IF YOU NEED HELP

    How to Install Motorola QC Diag Driver for Unlocking Motorola Droid Razr M/HD (XT907/XT926) - YouTube




    STEP 5: OPEN DFS
    * HOOK UP YOUR PHONE AND SELECT THE PORT THE MOTO G IS ON
    * SEND THE SPC NUMBER SO IT CAN UNLOCK
    * GO TO PROGRAMMING TAB>NAM
    * CLICK READ
    * ENTER YOUR MIN NUMBER IN FIELDS ""A & D""
    * IN THE MDN AND PCS FIELD ENTER YOUR ACTUAL CRICKET NUMBER
    * ON THE BOTTOM RIGHT CORNER OF THE NAM TAB YOU WILL SEE WHERE YOU CAN LOAD YOUR PRL. YOU CAN USE YOURS OR THE ONE I PROVIDED.

    * CLICK ON THE DATA TAB
    * CLICK READ
    * ALL THE FIELDS ON THE LEFT WILL BE YOUR NUMBER@MYCRICKET.COM AND THE PASSWORD WILL BE CRICKET. ALSO MAKE SURE THE PASSWORD AUTHENTICATION BOX IS UNCHECKED

    * GO TO THE MOBILE IP TAB
    * CLICK READ
    * MAKE SURE ITS ON SIMPLE IP
    * CLICK ON THE PROFILES THAT HAVE A CHECK MARK AND ZERO OUT THE HOME,PRIM AND SEC FIELDS ON THE RIGHT
    *IN THE ''NAI'' PUT YOURNUMBER@MYCRICKET.COM
    * WHERE IT SAYS ENTER VALUE IN HEX TYPE CRICKET AND SURE ITS UNCHECKED ON THE RIGHT
    * IN THE "RM NAI" WILL BE YOURNUMBER@MYCRICKET.COM

    WRITE EVERYTHING AT THE END LETTING THE PRL BE YOUR LAST SINCE THIS SOMETIMES RESETS THE PHONE

    TALK,TEXT,AND DATA IS WORKING FOR ME

    IF YOU GOT ANY QUESTIONS FEEL FREE TO ASK ME ON THIS THREAD. I DO NOT HAVE THE PHONE ANYMORE BUT IT WAS WORKING GREAT FOR THE 3 DAYS I HAD IT FLASHED. ( TRADED IT FOR A GS3 )


    Is the link dead? Did not get the files.. Also what different to flash to pageplus??




  2. Remove this advertisement.
  3. #32
    Junior Member
    Points: 588, Level: 11
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    ca
    Posts
    5



    I followed the tutorial and Dina's steps about offline a and the settings for mms and youtube. I have data talk and text working on cricket but no mms. i can send them with gosms if i put in the APN settings but i cant download any pics from messages. does anyone else have this problem or a solution? i dont have wifi on when i try to download them

  4. #33
    Nerd
    Points: 7,882, Level: 59
    Overall activity: 0%
    Dina's Avatar
    Reputation
    Reputation 84
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Omaha
    Posts
    824
    Phone
    Kyocera Dorado



    Are you on the android plan?
    If we knew what it was we were doing, it would not be called research, would it?

  5. #34
    Junior Member
    Points: 588, Level: 11
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    ca
    Posts
    5



    yes i am. the $50 a month android plan

  6. #35
    Nerd
    Points: 7,882, Level: 59
    Overall activity: 0%
    Dina's Avatar
    Reputation
    Reputation 84
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Omaha
    Posts
    824
    Phone
    Kyocera Dorado



    Quote Originally Posted by tekelle1 View Post
    yes i am. the $50 a month android plan
    screenshot ##3282#, and MMSC sub menu
    If we knew what it was we were doing, it would not be called research, would it?

  7. #36
    Member
    Points: 1,214, Level: 19
    Overall activity: 74.0%

    Reputation
    Reputation 26
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    India
    Posts
    120



    Wifi tether done.
    Posted new thread for same !

    Sent by Moto G on Reliance CDMA

  8. #37
    Junior Member
    Points: 190, Level: 3
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Austin, TX
    Posts
    8



    Hello! So I've been doing this tutorial for a few hours and I can't get talk, text, or data to work. When I restart it it says it's connected to a boost mobile network, and I have signal. But when I go into my settings and when I read in dfs it looks like all the stuff I've typed has been written to the phone. I've been switching to offline A every time I write, and the console just says its completed some sort of task but it does not say "Offline A mode changed" or anything like that. Also, I tried *228 and they said I cannot activate my phone.

  9. #38
    Nerd
    Points: 7,882, Level: 59
    Overall activity: 0%
    Dina's Avatar
    Reputation
    Reputation 84
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Omaha
    Posts
    824
    Phone
    Kyocera Dorado



    Is your esn registered on the account?
    If we knew what it was we were doing, it would not be called research, would it?

  10. #39
    Junior Member
    Points: 190, Level: 3
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Austin, TX
    Posts
    8



    Well I have service with cricket on another phone, do I have to register the new one?

  11. #40
    Nerd
    Points: 7,882, Level: 59
    Overall activity: 0%
    Dina's Avatar
    Reputation
    Reputation 84
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Omaha
    Posts
    824
    Phone
    Kyocera Dorado



    Quote Originally Posted by danzango View Post
    Well I have service with cricket on another phone, do I have to register the new one?
    Correct. If the esn is not registered on your cricket account, how would it start connecting to the towers?
    If we knew what it was we were doing, it would not be called research, would it?

  12. #41
    Junior Member
    Points: 190, Level: 3
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Austin, TX
    Posts
    8



    Right... It's the first phone I flash and I guess I hadn't read enough to figure out that's what I need to do. Anyway, dumb question. :/

    Thank you!

  13. #42
    Nerd
    Points: 7,882, Level: 59
    Overall activity: 0%
    Dina's Avatar
    Reputation
    Reputation 84
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Omaha
    Posts
    824
    Phone
    Kyocera Dorado



    Quote Originally Posted by danzango View Post
    Right... It's the first phone I flash and I guess I hadn't read enough to figure out that's what I need to do. Anyway, dumb question. :/

    Thank you!
    Let us know if you are still having issues after the esn switch
    If we knew what it was we were doing, it would not be called research, would it?

  14. #43
    Junior Member
    Points: 190, Level: 3
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Austin, TX
    Posts
    8



    Okay, so I registered the ESN and I got talk and text working. Then I upgraded to android 4.4, and I had to flash it again to my cricket number. Talk and text are still working but no data or MMS. I know in mobile IP there is a field which I don't see

    "* WHERE IT SAYS ENTER VALUE IN HEX TYPE CRICKET AND SURE ITS UNCHECKED ON THE RIGHT"

    I just see four fields that say "SHOW HEX".. and my phone is giving me a Mobile IP registration response error

  15. #44
    Nerd
    Points: 7,882, Level: 59
    Overall activity: 0%
    Dina's Avatar
    Reputation
    Reputation 84
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Omaha
    Posts
    824
    Phone
    Kyocera Dorado



    Quote Originally Posted by danzango View Post
    Okay, so I registered the ESN and I got talk and text working. Then I upgraded to android 4.4, and I had to flash it again to my cricket number. Talk and text are still working but no data or MMS. I know in mobile IP there is a field which I don't see

    "* WHERE IT SAYS ENTER VALUE IN HEX TYPE CRICKET AND SURE ITS UNCHECKED ON THE RIGHT"



    I just see four fields that say "SHOW HEX".. and my phone is giving me a Mobile IP registration response error
    in mobile ip where you enter pass there is a check box on the right side, you remove the check mark then type cricket.
    If we knew what it was we were doing, it would not be called research, would it?

  16. #45
    Junior Member
    Points: 190, Level: 3
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Austin, TX
    Posts
    8



    Is pass the password? I'm sorry I just dont see it. Maybe i'm using the wrong version of dfs... Is a picture okay?

    what.png

 

 
Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Advertise With Us?
Advertise with us? (Position 1 - Advertise with Us) Small Banner