Sign Up Now FAQ
Signup Now
In order to make a post or to start a new thread and or to interact with other
members of this board, you wil need to create an account first.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ. You have to register before you can post. If you have any problems, please contact us.
Flash a phone to Cricket Wireless Become a supporting member of Cricket Users Forum

 
Welcome to Cricket Users!



Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    Junior Member
    Points: 312, Level: 6
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Independence, MO
    Posts
    7



    Droid x on cricket $35 plan do I have data as well?

    my account on cricket's website shows this
    imgur: the simple image sharer


    it says 1x data, can i get data on my phone or not? if so what settings will i need to change and with what program. the first time i flashed my phone to cricket i followed the guide here but i can't afford $45/month so i switched to $35 knowing i would lose data but this makes me think i might still have data just slowed down/capped heavier.

    EDIT i followed this guide to flash my phone
    http://www.cricketusers.com/verizon-...-internet.html

    and for the $35 plan to have data under plan options on the my cricket website it has to say "
    Max Data Speed 1X-TS1 (I)"
    you also have to have either GreenK45 or some way of applying the same proxy settings.

    Last edited by Michel McGhghy; 04-25-2012 at 11:35 AM.

  2. Remove this advertisement.
  3. #2
    Member
    Points: 2,243, Level: 28
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 13
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    colorado
    Posts
    229



    Depends. My mom has a old 35 dollar plan and she has data at 3g on her ally however u may not.

    Sent from my M886 using Tapatalk

  4. #3
    Junior Member
    Points: 312, Level: 6
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Independence, MO
    Posts
    7



    I'm re-doing the flash tut because i sbf'ed and i realized that the mobile web settings got nuked. i'll report back if i get 1x/3g working.

    EDIT redid the tut and re-installed greenk45 app (i bought it when i first flashed my phone, then i couldn't pay my bill and lost service) mobile web is working now, however i am sure it is at 1x speeds even though it says 3g in the notification bar (37KB/s), but that's ok because all i need it for is navigation.
    Last edited by Michel McGhghy; 04-25-2012 at 12:26 AM.

  5. #4
    Member
    Points: 2,243, Level: 28
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 13
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    colorado
    Posts
    229



    could be the area your in as well

  6. #5
    Junior Member
    Points: 312, Level: 6
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Independence, MO
    Posts
    7



    I'll try a speed test the next time I'm out and about to see if it gets better but I don't mind. it's better then no data at all like I thought i would end up with.

  7. #6
    Junior Member
    Points: 1,133, Level: 18
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Caldwell, ID
    Posts
    22
    Phone
    Droid X, hopefully



    I bought my DX off of ebay, and I'm going to flash it to my Cricket $35/m plan, same as this, and I was curious about data as well. I doubt it would have it but you have given me a spot of hope, lol.

    How did the flashing go? Was it easy? I'm still a bit confused, but I'm sure I'll figure it out.

  8. #7
    Junior Member
    Points: 312, Level: 6
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Independence, MO
    Posts
    7



    do you already have a cricket account? or are you planning on getting one?

  9. #8
    Junior Member
    Points: 1,133, Level: 18
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Caldwell, ID
    Posts
    22
    Phone
    Droid X, hopefully



    I already have one. Currently using a Samsung Stunt (POS microphone isnt working very well and I have to scream at people in order for them to hear me). My wife has a Zio that I have put on for her on the $35 plan as well.

  10. #9
    Junior Member
    Points: 312, Level: 6
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Independence, MO
    Posts
    7



    check on your plan with your stunt and see if it says "Max Data Speed 1X-ts1 (I)" under your plan on the mycricket website, if it does you have data and you might be able to get it to work. I had already bought the greenk45 app before switching to the 35 plan but if you don't have it you will need it i could not get a working internet connection with out it.

  11. #10
    Junior Member
    Points: 1,133, Level: 18
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Caldwell, ID
    Posts
    22
    Phone
    Droid X, hopefully



    If I don't get it, its not a big deal, I usually use Wifi anyways.
    After I flash it and get it working going to do a CM9 build on it, but I did notice another thread saying that MMS is a bit tricky to get it working.

  12. #11
    Junior Member
    Points: 312, Level: 6
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Independence, MO
    Posts
    7



    MMS is sending pics through texting right?

  13. #12
    Junior Member
    Points: 1,133, Level: 18
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Caldwell, ID
    Posts
    22
    Phone
    Droid X, hopefully



    I thought it was having emoticons and such in your text messages. So does SMS (normal texting) work fine for you?

    And yes I have
    "Max Data Speed 1X-TS1 (I)"

  14. #13
    Junior Member
    Points: 312, Level: 6
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Independence, MO
    Posts
    7



    emoticons count as text, SMS works just fine other then randomly taking 10 min to send (could be signal i'm not sure). i think that this discussion has contributed all it can to help future viewers, we have discovered the plan item that results in internet and that you need greenk45/some method to apply the correct proxy settings maybe we should switch to PM's if i am just helping you.

    final thing i followed this guide to flash my phone http://www.cricketusers.com/verizon-...-internet.html

    i'll edit my original post to include all the info we have found.

  15. #14
    Junior Member
    Points: 1,133, Level: 18
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Caldwell, ID
    Posts
    22
    Phone
    Droid X, hopefully



    Well I am still waiting for my phone to arrive. Bought it on ebay, so I'm not sure what version of Android it has on it right now. I'm a pretty experienced Android user just not with Motorola devices.

  16. #15
    Junior Member
    Points: 1,133, Level: 18
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Caldwell, ID
    Posts
    22
    Phone
    Droid X, hopefully



    Phone is arriving today, so its going to be a late night flashing this

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Advertise With Us?
Advertise with us? (Position 1 - Advertise with Us) Small Banner