Sign Up Now FAQ
Signup Now
In order to make a post or to start a new thread and or to interact with other
members of this board, you wil need to create an account first.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ. You have to register before you can post. If you have any problems, please contact us.
Flash a phone to Cricket Wireless Become a supporting member of Cricket Users Forum

 
Welcome to Cricket Users!



Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    little rock
    Posts
    13



    Will miui rom mess up my already flashed phone?

    I have a Fascinate that was flashed for cricket and it has the evil fascinate Rom. I am wanting to use the miui Rom, will that mess up my cricket service and make it have to be reflashed?

  2. Remove this advertisement.
  3. #2
    Recognized Developer
    Points: 8,091, Level: 60
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 35
    Join Date
    May 2011
    Location
    Fresno, CA
    Posts
    337
    Phone
    GS3, GNex, RAZR



    No. Flashing MIUI has no bearing on CDMA programming. You will lose access to PhoneUtil and the COM port though...

    3G connectivity is borked on fascinate builds and requires adding a few files from the mesmerize build. I plan on going into detail on the 'fix' in another thread. Included an image below showing which files are necessary.







    Last edited by mraabhimself; 10-12-2011 at 12:41 AM.

  4. #3
    Member
    Points: 1,575, Level: 22
    Overall activity: 0%
    darkmage1991's Avatar
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    May 2011
    Location
    colorado
    Posts
    58
    Phone
    Verizon S3



    Quote Originally Posted by xtremeyouth1 View Post
    I have a Fascinate that was flashed for cricket and it has the evil fascinate Rom. I am wanting to use the miui Rom, will that mess up my cricket service and make it have to be reflashed?
    miui with patched files from mesmerize builds allows 3g to work fine on the fascinate but i have yet to get mms working on miui, other than that miui works good and wont mess up the flash.

  5. #4
    Junior Member
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    little rock
    Posts
    13



    Wow installed miui and love it!

    You're right though, the Internet is jacked up. So where do I find those files? I just copy them into that folder?

  6. #5
    Recognized Developer
    Points: 8,091, Level: 60
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 35
    Join Date
    May 2011
    Location
    Fresno, CA
    Posts
    337
    Phone
    GS3, GNex, RAZR



    Install this .zip using CWM. Enjoy.

    This should be universal BTW. Install over Fascinate MIUI or CM7, any version...
    Attached Files Attached Files
    Last edited by mraabhimself; 10-13-2011 at 04:55 PM.

  7. #6
    Junior Member
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    little rock
    Posts
    13



    Got it, but what do I do with it?

  8. #7
    Member
    Points: 1,575, Level: 22
    Overall activity: 0%
    darkmage1991's Avatar
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    May 2011
    Location
    colorado
    Posts
    58
    Phone
    Verizon S3



    flash it using clockworkmod in recovery. after that 3g will work. if you still cant get internet then your on a proxy plan and need either autostart or greenk45, i prefer greenk45 due to its just a 1 click thing and i dont have very good luck with autostart.

  9. #8
    Junior Member
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    little rock
    Posts
    13



    That did it! Man you guys are freakin awesome!!

  10. #9
    Junior Member
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    little rock
    Posts
    13



    whoops

    I guess that didn't do it. Now service keeps going in and out.

    Any thoughts you guys?

    I have really appreciated everyone's help.

  11. #10
    Member
    Points: 874, Level: 15
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    36



    is that Massaints solution from xda? the indian guy? i've been using that before i sold my fascinate for the nexus s 4g. there is also a cm7 build on xda but the camera doesnt work on that. just get the newest patch from massaints thread, thats what i was doing, up until 2 weeks ago. he also has a miui for non verizon users thread... on xda

  12. #11
    Recognized Developer
    Points: 8,091, Level: 60
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 35
    Join Date
    May 2011
    Location
    Fresno, CA
    Posts
    337
    Phone
    GS3, GNex, RAZR



    That is not massaint's solution at all, his getting data working made me curious, so I diffed the builds and came to a few conclusions. (that the missing item in the 'ppp' folder are preventing data from connecting, reference the screenshot above). I tested my theory and it worked on CM 7.1 Fascinate (unmodded).

    Here is a snippet of a logcat when data connects...

    D/pppd (22521): using channel 96
    D/Tethering( 145): ppp0 is not a tetherable iface, ignoring
    I/pppd (22521): Using interface ppp0
    I/pppd (22521): Connect: ppp0 <--> /dev/ttyCDMA0
    W/pppd (22521): Warning - secret file /etc/ppp/pap-secrets has world and/or group access
    W/pppd (22521): Warning - secret file /etc/ppp/chap-secrets has world and/or group access
    I/pppd (22521): CHAP authentication succeeded
    I/pppd (22521): local IP address 10.x.x.x
    I/pppd (22521): remote IP address 10.x.x.x
    I/pppd (22521): primary DNS address 10.x.x.x
    I/pppd (22521): secondary DNS address 10.x.x.x
    Last edited by mraabhimself; 10-15-2011 at 11:48 AM.

  13. #12
    Junior Member
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    little rock
    Posts
    13



    So I get my 3G icon all the time but never can get any data. What do you think is actually the problem then?

  14. #13
    Recognized Developer
    Points: 8,091, Level: 60
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 35
    Join Date
    May 2011
    Location
    Fresno, CA
    Posts
    337
    Phone
    GS3, GNex, RAZR



    3G icon visible == a data connection is connected.

    It sounds like you need proxy... Try installing busybox and using GreenK45, link is below in my signature...

    What plan are you on? $45? $55? Android?

  15. #14
    Junior Member
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    little rock
    Posts
    13



    I'm on the 45. What is greenk?

  16. #15
    Recognized Developer
    Points: 8,091, Level: 60
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 35
    Join Date
    May 2011
    Location
    Fresno, CA
    Posts
    337
    Phone
    GS3, GNex, RAZR



    $45 plan == requires proxy to access the web.

    GreenK45 == automated proxy setup.

    In short: Market > get 'Busybox' app by Stericson > install version 1.18.4 to /system/bin > get GreenK45 Free > enable proxy.

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Advertise With Us?
Advertise with us? (Position 1 - Advertise with Us) Small Banner