Sign Up Now FAQ
Signup Now
In order to make a post or to start a new thread and or to interact with other
members of this board, you wil need to create an account first.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ. You have to register before you can post. If you have any problems, please contact us.
Flash a phone to Cricket Wireless Become a supporting member of Cricket Users Forum

 
Welcome to Cricket Users!



Results 1 to 11 of 11

Thread: 3G Issues

  1. #1
    Member
    Points: 1,430, Level: 21
    Overall activity: 0%
    proudmami's Avatar
    Reputation
    Reputation 16
    Join Date
    Mar 2012
    Customer Since
    Mar 2010
    Location
    Oklahoma City
    Posts
    62
    Phone
    Samsung GS3



    Unhappy 3G Issues

    Is anyone else having issues with there 3g connection?? It keeps giving me a no connection everytime i try to connect to the internet but when i put it airplaine mode and turn it back off it kicks it back on but i have to do this like 10-15 times a day!!! It's really starting to annoy me.

  2. Remove this advertisement.
  3. #2
    Senior Member
    Points: 51,481, Level: 100
    Overall activity: 0%
    avenue's Avatar
    Reputation
    Reputation 51
    Join Date
    May 2011
    Location
    New Jersey
    Posts
    2,805



    Have you tried doing *228 also?

  4. #3
    Senior Member
    Points: 1,528, Level: 22
    Overall activity: 12.0%
    Gxrxd's Avatar
    Reputation
    Reputation 13
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Oklahoma
    Posts
    391



    I had the exact problem... But after I turned off auto sync.. it Fixed it.. You just have to manually sync everything.

    Sent from my M886 using Tapatalk

  5. #4
    Member
    Points: 10,091, Level: 67
    Overall activity: 0%
    Mathesar's Avatar
    Reputation
    Reputation 23
    Join Date
    Jan 2012
    Customer Since
    2006
    Location
    Fresno, CA.
    Posts
    221
    Phone
    Moto G



    Only time I seem to have 3G issues is while driving, When I try to run IheartRadio it can't seem to keep a solid connection and frequently cuts out for 10-15 seconds as it buffers, Not sure if Cricket is to blame or the Mercury, My buddies Galaxy S2 on Sprint 3G rarely has issues with Iheart.

    I haven't tried disabling autosync yet I'll give it a try next time.

  6. #5
    Senior Member
    Points: 22,444, Level: 93
    Overall activity: 0%
    Android Titan's Avatar
    Reputation
    Reputation 52
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    portland oregon
    Posts
    761
    Phone
    Galaxy S3



    Have you tried Pandora radio it never cuts out

    Sent from my M886 using Tapatalk

  7. #6
    Banned
    Points: 2,650, Level: 31
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 31
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    na
    Posts
    529



    I have no issues at all 3g .. But when i have wifi on and i turn my phone screen off. It sleeps . when it comes back up there is no WIFI SIGNAL.. I often have to toggle the wifi off then back on. I know its not my router because it works fine on all my computers,smart tvs in the house and my Acer a500 android tablet. also the zio never had this issue at all. I also CAN NOT GET THE email program to setup my Email accounts on my own domain. again works great on everything else. I send huawei a email about this several days ago with no Response.K9 EMAIL SETS UP And works fine. so i know its the email app. also while im on a roll here with issues over night with wifi off i loose 20% Battery i have all sync accounts off going to log it and see whats happening .
    huawei or cricket has a hidden service somewhere..
    Sorry if most of this post is off topic i just started typing and could not stop.. On a good note i have root custom recovery and phone is quite Fast.

    Thanks for hearing me cry about issues.
    Last edited by ericarenee; 03-13-2012 at 10:25 AM.

  8. #7
    Member
    Points: 10,091, Level: 67
    Overall activity: 0%
    Mathesar's Avatar
    Reputation
    Reputation 23
    Join Date
    Jan 2012
    Customer Since
    2006
    Location
    Fresno, CA.
    Posts
    221
    Phone
    Moto G



    Quote Originally Posted by ericarenee View Post
    I have no issues at all 3g .. But when i have wifi on and i turn my phone screen off. It sleeps . when it comes back up there is no WIFI SIGNAL.. I often have to toggle the wifi off then back on. I know its not my router because it works fine on all my computers,smart tvs in the house and my Acer a500 android tablet. also the zio never had this issue at all..
    Ya I found that annoying as well except wifi does come back on by itself if you wait around 30 seconds, But you can disable WiFi sleep by going into Settings / Wireless & Networks / Wi-Fi Settings / Hit the menu button and goto Advanced, then you can change the WiFi sleep policy, I have it set on Never.

    According to this article it also saves battery:
    Android 101: Save battery by keeping Wifi alive | Android Central




    Last edited by Mathesar; 03-13-2012 at 01:57 PM.

  9. #8
    Senior Member
    Points: 22,444, Level: 93
    Overall activity: 0%
    Android Titan's Avatar
    Reputation
    Reputation 52
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    portland oregon
    Posts
    761
    Phone
    Galaxy S3



    Quote Originally Posted by ericarenee View Post
    I have no issues at all 3g .. But when i have wifi on and i turn my phone screen off. It sleeps . when it comes back up there is no WIFI SIGNAL.. I often have to toggle the wifi off then back on. I know its not my router because it works fine on all my computers,smart tvs in the house and my Acer a500 android tablet. also the zio never had this issue at all. I also CAN NOT GET THE email program to setup my Email accounts on my own domain. again works great on everything else. I send huawei a email about this several days ago with no Response.K9 EMAIL SETS UP And works fine. so i know its the email app. also while im on a roll here with issues over night with wifi off i loose 20% Battery i have all sync accounts off going to log it and see whats happening .
    huawei or cricket has a hidden service somewhere..
    Sorry if most of this post is off topic i just started typing and could not stop.. On a good note i have root custom recovery and phone is quite Fast.

    Thanks for hearing me cry about issues.
    To fix that problem what you do is go to settings and wifi. When your in wifi settings hit the menu button. You will get 2 option one will say scan the other is advanced choose advanced and then on top change the wifi from sleep when screen is off to never and there you go

    Sent from my M886 using Tapatalk

  10. #9
    Senior Member
    Points: 22,444, Level: 93
    Overall activity: 0%
    Android Titan's Avatar
    Reputation
    Reputation 52
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    portland oregon
    Posts
    761
    Phone
    Galaxy S3



    Oh I see you posted a reply all ready my bad

    Sent from my M886 using Tapatalk

  11. #10
    Member
    Points: 1,840, Level: 25
    Overall activity: 1.0%
    mattsledge's Avatar
    Reputation
    Reputation 11
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Cincinnati, Ohio, United States
    Posts
    71
    Phone
    iPhone 5S



    Quote Originally Posted by proudmami View Post
    Is anyone else having issues with there 3g connection?? It keeps giving me a no connection everytime i try to connect to the internet but when i put it airplaine mode and turn it back off it kicks it back on but i have to do this like 10-15 times a day!!! It's really starting to annoy me.
    I noticed I started having 3G issues once I tuned off "Enable always on mobile":

    Settings > Wireless & networks > Mobile Networks

    Once I turned it back it on, the issues stopped.

  12. #11
    Banned
    Points: 2,650, Level: 31
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 31
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    na
    Posts
    529



    thanks all..
    yes i have it set to not sleep wifi .But for some reason there is a event resetting some things on my phone. It resets the wifi to sleep.Changes my default keyboard back to that useless(well to me) from the awesome swiftkey X keyboard that i love.
    I will figure it out . well unless the ics comes usable first.

    Thanks again Everyone. great Community..

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Advertise With Us?
Advertise with us? (Position 1 - Advertise with Us) Small Banner