Sign Up Now FAQ
Signup Now
In order to make a post or to start a new thread and or to interact with other
members of this board, you wil need to create an account first.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ. You have to register before you can post. If you have any problems, please contact us.
Flash a phone to Cricket Wireless Become a supporting member of Cricket Users Forum

 
Welcome to Cricket Users!



Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Member
    Points: 1,704, Level: 24
    Overall activity: 0%
    Phoenix602's Avatar
    Reputation
    Reputation 13
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    61
    Phone
    ZTE Source rooted



    Exclamation Data Connectivity 3G Access issues

    Well i have a mercury just bought it tuesday evening... and i love it!!... however i hate it for these reasons
    1) My 3G connection leaves when it wants to.. and stays gone for LOOONG periods of time (hours on end) it only stays when im in an area where it likes to stay put ( librarys, work,coffee shops paradise bakery,apple store.
    * when im at home the 3G leaves, the white bars leave, the 1x signal leaves and a ---> (no service) <--- in perenthesis shows up.. and forces me to want to go somewhere to find a stable area where data freq can be found
    2) when i dont have 3G i get that annoying 1x with the arrows up and down it and
    3) when i power down and reboot back up i lose Service COMPLETELY..

    day 1.
    i buy the phone it gets turned on and activated...
    i leave the store and i find that instead of a wonderfully efficient glowing green 3g freq signal and green signal bars ... i get the Roaming arrow that wont go away..
    so i went to my settings and made sure the roaming box wasnt checked... to which i was correct.

    i then took the battery out of the phone while the phone was on and then waited 10 mins... then put everything back together and rebooted. same roaming arrow no 3g low white bars no mobile internet ...
    i then *228'D AND rebooted that way.. this time no roaming arrow and no 3g signal.. but white bars annoying 1x thingy no mobile internet...

    called cust tech then tried trouble shooting both options they had for me.. did what theyve asked and hung up .. i was told i could replace the phone for free and i went and did that.. told the cricket reps what happened and showed them. free new mercury out the door..

    i get home and charge the replacement merc phone .... and check for 3g data after rebooting the charged up phone..
    no service. no 3g
    im being driven crazy with not having 3Gand putting up with that 1x signal issue and losing service across the board every where i take my phone... cust tech isnt there when i need them.. i hate that tech isnt around 24/7

    what do i do...
    Last edited by Phoenix602; 05-16-2012 at 08:27 PM.

  2. Remove this advertisement.
  3. #2
    Member
    Points: 1,140, Level: 18
    Overall activity: 0%
    Angel Longoria Mena's Avatar
    Reputation
    Reputation 9
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Mercedes, Texas
    Posts
    82
    Phone
    Huawei Mercury


    0 out of 1 members liked this post.

    yeah i think we all get that... i hate it too...i rarely use my phone outdoors now.. i just use my wifi..

  4. #3
    Senior Member
    Points: 1,528, Level: 22
    Overall activity: 12.0%
    Gxrxd's Avatar
    Reputation
    Reputation 13
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Oklahoma
    Posts
    391


    1 out of 1 members liked this post.

    Mine did that till i turned off auto sync, i still get the 1x every so often, but my 3g improved tremendously.let me know.

    Sent from my M886 using Tapatalk 2

  5. #4
    Member
    Points: 1,704, Level: 24
    Overall activity: 0%
    Phoenix602's Avatar
    Reputation
    Reputation 13
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    61
    Phone
    ZTE Source rooted



    ok ill try that

    thanks for the tip hope it works

  6. #5
    Member
    Points: 1,704, Level: 24
    Overall activity: 0%
    Phoenix602's Avatar
    Reputation
    Reputation 13
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    61
    Phone
    ZTE Source rooted



    well I fixed my issue..

    what did I do...after I turned off auto sync.. I shocked it!!! put it in my freezer for 20 mins and then rebooted

  7. #6
    Wrecked Johnson
    Guest


    1 out of 1 members liked this post.

    Quote Originally Posted by Phoenix602 View Post
    what did I do...after I turned off auto sync.. I shocked it!!! put it in my freezer for 20 mins and then rebooted
    did you really stick your phone in the freezer lmfao, I hope you didnt, but anyhow im in tears from that post I love it

  8. #7
    Senior Member
    Points: 1,528, Level: 22
    Overall activity: 12.0%
    Gxrxd's Avatar
    Reputation
    Reputation 13
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Oklahoma
    Posts
    391



    Lol yea that's hilarious!

    Sent from my M886 using Tapatalk 2

  9. #8
    Junior Member
    Points: 416, Level: 8
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    May 2012
    Location
    Mohave Valley, Az
    Posts
    19



    i have two questions if i may? where do i find the auto sync and how do i make the little microphone go away?
    desert

  10. #9
    Junior Member
    Points: 416, Level: 8
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    May 2012
    Location
    Mohave Valley, Az
    Posts
    19



    i was reading the cricket slows things down between 3 and sometime in the evening like after nine attempting to let all users have some bandwidth. i have noticed my best connection is at night and wondered why.

    desert

  11. #10
    Member
    Points: 1,704, Level: 24
    Overall activity: 0%
    Phoenix602's Avatar
    Reputation
    Reputation 13
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    61
    Phone
    ZTE Source rooted



    ... reply

    to find auto sync go to settings find accounts and sync then look for auto sync then turn it OFF.

  12. #11
    Junior Member
    Points: 825, Level: 15
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 9
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    The Arm of Estrana
    Posts
    17
    Phone
    Huawei Ascend 2



    Quote Originally Posted by Phoenix602 View Post
    what did I do...after I turned off auto sync.. I shocked it!!! put it in my freezer for 20 mins and then rebooted
    Lol freezer =W
    Disabling auto sync didn't work for me. I can't figure out for the life of me why 3G keeps cutting out. I haven't had a data connection in the last 4 days or so? Not worried about it, wifi keeps working but it makes using google maps impossible. I've done many PRL updates just to make sure that it wasn't the problem. Anyone have any new ideas recently?

    EDIT: also I don't know if this is an issue, but I can't update to the newest firmware, as seen in this thread: http://www.cricketusers.com/cricket-...06-2012-a.html

  13. #12
    Senior Member
    Points: 4,022, Level: 40
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 35
    Join Date
    Jul 2012
    Customer Since
    1000 B.C.
    Location
    Trench Town
    Posts
    1,166
    Phone
    Kyocera K132



    Put your phone in the freezer for 20 mins

  14. #13
    Banned
    Points: 2,650, Level: 31
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 31
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    na
    Posts
    529



    I think you should drive across town and see if you have the same issues.. My 3 G WORKS Perfect.. I never ever see 1x at home. but there are some places in town where i do from time to time see my phone jumping from 3g to 1 x. . Have you tried just simple rebooting the phone or toggling data.. There is also a app on the market.. well probably several that will reset your 3g and helps the phone jump towers..
    The anoying that for me is when im driving and talking my Mercury will DROP CALL Almost every time it switches towers.. VERY ANOYING.. i THINK THIS IS Due to its changing to a cricket PARTNER TOWER AND BACK....
    its pre pay people its not going to be perfect.. crickets moto .. YOUR CHOICE STAY AND DEAL WITH IT OR LEAVE.. grrr hate but but its how it works with cricket wireless.

  15. #14
    Senior Member
    Points: 7,634, Level: 58
    Overall activity: 0%
    TheKidGio's Avatar
    Reputation
    Reputation 16
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    MD
    Posts
    702
    Phone
    Galaxy Admire 2



    Try running an app called Fresh Market

  16. #15
    Senior Member
    Points: 4,022, Level: 40
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 35
    Join Date
    Jul 2012
    Customer Since
    1000 B.C.
    Location
    Trench Town
    Posts
    1,166
    Phone
    Kyocera K132



    if ^ that does not work, try the freezer once again

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Advertise With Us?
Advertise with us? (Position 1 - Advertise with Us) Small Banner