Sign Up Now FAQ
Signup Now
In order to make a post or to start a new thread and or to interact with other
members of this board, you wil need to create an account first.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ. You have to register before you can post. If you have any problems, please contact us.
Flash a phone to Cricket Wireless Become a supporting member of Cricket Users Forum

 
Welcome to Cricket Users!



Results 1 to 7 of 7

Thread: RAM problems?

  1. #1
    Senior Member
    Points: 11,591, Level: 70
    Overall activity: 0%
    salas's Avatar
    Reputation
    Reputation 49
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Houston, Texas, United States
    Posts
    1,677



    RAM problems?

    Does anyone have problems with apps saying the wrong ammount of free ram? I've tried almost every app out there ans they say my free ram is around 100 and a few. But in setting/application/running my ram is at around 200mb free. Is anyone else having these problems?

    Sent from my M886
    Last edited by salas; 07-09-2012 at 06:17 PM.

  2. Remove this advertisement.
  3. #2
    Banned
    Points: 2,650, Level: 31
    Overall activity: 1.0%

    Reputation
    Reputation 31
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    na
    Posts
    529



    This is typical android.. most memory stats and managers show the memory differently.. There are two factors.. RAM BEING USED (programs running now.. STATIC ACQUIRED RAM . Ram being taken up by android holding Recently and most used apps.This makes them less taxing on the cpu and battery to reopen them . You will do so soon so android memory management well linux does not release them from ram. When you increase your available ram. ( use a app killer or memory manager) you actually cause more memory usage and wasted cpu and battery life. This is the reason those apps produce false information. ANDROID is on a linux kernel designed for mobile usage. It keeps the things you use the most READY TO LAUNCH . SAVING CPU THAT COST MORE BATTERY LAUNCHING ONE TIME THEN SITTING IN RAM 3 MONTHS.
    Android will fill most all available ram . you use a auto kill program kill it off . android puts it back causing even more wasted cpu cycles eating up even more battery..

    hope this helps DO NOT USE MEMORY MANAGERS OR APP KILLERS.. Linux manages memory better then anything else on the planet. you can read more about this again at .. developer.google.com. or just do a search for memory management on android with google.. very interesting reading .this does not apply to rogue apps sending data or auto starting. those should be removed from phone

  4. #3
    Senior Member
    Points: 6,834, Level: 54
    Overall activity: 0%
    dazeone's Avatar
    Reputation
    Reputation 19
    Join Date
    May 2012
    Location
    san antonio
    Posts
    255



    I'm using temp+CPU its a widget used for monitoring system set refresh rate to 2sec very accurate on ascend 2 running cm9

    Sent from my m8650 using Tapatalk 2
    Last edited by dazeone; 07-10-2012 at 01:03 PM.

  5. #4
    Member
    Points: 2,348, Level: 29
    Overall activity: 6.0%
    XmurdaX's Avatar
    Reputation
    Reputation 13
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    new jersey
    Posts
    138
    Phone
    huawei mercury



    Yea I got the same problem

    Sent From XmurdaX's Merc
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails uploadfromtaptalk1342099402323.jpg   uploadfromtaptalk1342099413981.jpg  

  6. #5
    Senior Member
    Points: 6,834, Level: 54
    Overall activity: 0%
    dazeone's Avatar
    Reputation
    Reputation 19
    Join Date
    May 2012
    Location
    san antonio
    Posts
    255



    No that's odd what's ur refresh rate on temp CPU and it should have read a higher ram after closing settings

    sent from m865 w/cm9 beta 3.2

  7. #6
    Senior Member
    Points: 4,022, Level: 40
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 35
    Join Date
    Jul 2012
    Customer Since
    1000 B.C.
    Location
    Trench Town
    Posts
    1,166
    Phone
    Kyocera K132



    We could all pitch in an build an accurate app and put it in the market

  8. #7
    Member
    Points: 2,348, Level: 29
    Overall activity: 6.0%
    XmurdaX's Avatar
    Reputation
    Reputation 13
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    new jersey
    Posts
    138
    Phone
    huawei mercury



    1's refresh rate

    Sent From XmurdaX's Merc

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Advertise With Us?
Advertise with us? (Position 1 - Advertise with Us) Small Banner