Sign Up Now FAQ
Signup Now
In order to make a post or to start a new thread and or to interact with other
members of this board, you wil need to create an account first.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ. You have to register before you can post. If you have any problems, please contact us.
Flash a phone to Cricket Wireless Become a supporting member of Cricket Users Forum

 
Welcome to Cricket Users!



Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    Senior Member
    Points: 6,592, Level: 53
    Overall activity: 0%
    wthigon's Avatar
    Reputation
    Reputation 38
    Join Date
    May 2011
    Location
    Laredo, TX
    Posts
    786
    Phone
    Admire 2 64GB



    4G LTE

    So Laredo and the rest of south texas has 4G LTE now. I gotta try this out, and the plans start at $50 for LTE with 2.0 GB of data. And also by the looks of it, no muve music.
    Last edited by wthigon; 11-14-2012 at 07:19 PM.

  2. Remove this advertisement.
  3. #2
    Jumpmaster
    Points: 2,456,084, Level: 100
    Overall activity: 0%
    Chris Rodriguez's Avatar
    Reputation
    Reputation 456
    Join Date
    Oct 2010
    Customer Since
    Sept 2010
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    4,421
    Phone
    Note 3 / Galaxy S5



    Yeah I'm posting a video about the new developments. I got tons of news alerts. Pretty surprised here...

    Last edited by Chris Rodriguez; 11-14-2012 at 08:27 PM.
    Please check the forum and post there before PMing me. I have over 674 unread PMs due to the fact that they are issues which should have been addressed here.

    If you need to buy something from (Ebay), please use this LINK every time and support the forum!

  4. #3
    Junior Member
    Points: 641, Level: 12
    Overall activity: 0%
    cmgaray's Avatar
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12
    Phone
    Droid X2



    will a 4g capable non cricket phone flashed to the cricket network pick up the 4g?

  5. #4
    Senior Member
    Points: 6,592, Level: 53
    Overall activity: 0%
    wthigon's Avatar
    Reputation
    Reputation 38
    Join Date
    May 2011
    Location
    Laredo, TX
    Posts
    786
    Phone
    Admire 2 64GB



    4G LTE phones require a SIM card and unless you can acquire one without buying a Cricket LTE phone, you won't be able to use LTE on a flashed phone.

  6. #5
    Member
    Points: 4,468, Level: 42
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 16
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    houston
    Posts
    108



    chris 4g LTE will improve the signal to talk on buildings
    or will my huawei mercury which is neither good nor in a food store

  7. #6
    Jumpmaster
    Points: 2,456,084, Level: 100
    Overall activity: 0%
    Chris Rodriguez's Avatar
    Reputation
    Reputation 456
    Join Date
    Oct 2010
    Customer Since
    Sept 2010
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    4,421
    Phone
    Note 3 / Galaxy S5



    Quote Originally Posted by cmgaray View Post
    will a 4g capable non cricket phone flashed to the cricket network pick up the 4g?
    We have to find out if Cricket will put you on an LTE plan with a flashed device. Also in my mind our best plan to test different theories would be getting a US Cellular S3 (which has the same model number) and seeing if it will take a Cricket SIM (unless of course Cricket is going with embedded SIMs like Sprint.

    Quote Originally Posted by santo View Post
    chris 4g LTE will improve the signal to talk on buildings
    or will my huawei mercury which is neither good nor in a food store
    Depends on the location of the LTE tower. In general it should be an improvement in LTE areas. Remember that voice requires VoLTE or it will just fallback to 1xRTT I believe.

  8. #7
    Junior Member
    Points: 646, Level: 12
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    laredo
    Posts
    7



    Quote Originally Posted by chrisngrod View Post
    We have to find out if Cricket will put you on an LTE plan with a flashed device. Also in my mind our best plan to test different theories would be getting a US Cellular S3 (which has the same model number) and seeing if it will take a Cricket SIM (unless of course Cricket is going with embedded SIMs like Sprint.



    Depends on the location of the LTE tower. In general it should be an improvement in LTE areas. Remember that voice requires VoLTE or it will just fallback to 1xRTT I believe.

    Cricket's S3 lte card is external (exactly like verizon's) . I tried putting one to a verizon galaxy s.3 flashed to cricket, it fits but it gave me an error " sim card not recognized" or something like that.

  9. #8
    Member
    Points: 2,397, Level: 29
    Overall activity: 0%
    tclemens's Avatar
    Reputation
    Reputation 18
    Join Date
    Feb 2012
    Customer Since
    08-08
    Location
    shepherdsville ky
    Posts
    179
    Phone
    Galaxy S3



    I wish i could get some lte but hell i live in kentucky i'll probably be dead before we get it lol

  10. #9
    Jumpmaster
    Points: 2,456,084, Level: 100
    Overall activity: 0%
    Chris Rodriguez's Avatar
    Reputation
    Reputation 456
    Join Date
    Oct 2010
    Customer Since
    Sept 2010
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    4,421
    Phone
    Note 3 / Galaxy S5



    Quote Originally Posted by tclemens View Post
    I wish i could get some lte but hell i live in kentucky i'll probably be dead before we get it lol
    Oh ye of little faith! Thanks for the donation btw.
    Please check the forum and post there before PMing me. I have over 674 unread PMs due to the fact that they are issues which should have been addressed here.

    If you need to buy something from (Ebay), please use this LINK every time and support the forum!

  11. #10
    Member
    Points: 2,397, Level: 29
    Overall activity: 0%
    tclemens's Avatar
    Reputation
    Reputation 18
    Join Date
    Feb 2012
    Customer Since
    08-08
    Location
    shepherdsville ky
    Posts
    179
    Phone
    Galaxy S3



    my pleasure more coming after xmas and seriously have you ever been to kentucky lmao

  12. #11
    Jumpmaster
    Points: 2,456,084, Level: 100
    Overall activity: 0%
    Chris Rodriguez's Avatar
    Reputation
    Reputation 456
    Join Date
    Oct 2010
    Customer Since
    Sept 2010
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    4,421
    Phone
    Note 3 / Galaxy S5



    Ehh... I did basic training there, but I hardly remember it.
    Please check the forum and post there before PMing me. I have over 674 unread PMs due to the fact that they are issues which should have been addressed here.

    If you need to buy something from (Ebay), please use this LINK every time and support the forum!

  13. #12
    Member
    Points: 2,397, Level: 29
    Overall activity: 0%
    tclemens's Avatar
    Reputation
    Reputation 18
    Join Date
    Feb 2012
    Customer Since
    08-08
    Location
    shepherdsville ky
    Posts
    179
    Phone
    Galaxy S3



    ft knox? I live about 20 miles away. I took basic at ft dix NJ in 79 dont remember much about it either.

  14. #13
    Nerd
    Points: 7,882, Level: 59
    Overall activity: 0%
    Dina's Avatar
    Reputation
    Reputation 84
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Omaha
    Posts
    824
    Phone
    Kyocera Dorado



    May be the phone needs to be unlocked as well for it to accept a different sim card. Like gsm?
    If we knew what it was we were doing, it would not be called research, would it?

  15. #14
    Jumpmaster
    Points: 2,456,084, Level: 100
    Overall activity: 0%
    Chris Rodriguez's Avatar
    Reputation
    Reputation 456
    Join Date
    Oct 2010
    Customer Since
    Sept 2010
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    4,421
    Phone
    Note 3 / Galaxy S5



    Quote Originally Posted by logito View Post
    Cricket's S3 lte card is external (exactly like verizon's) . I tried putting one to a verizon galaxy s.3 flashed to cricket, it fits but it gave me an error " sim card not recognized" or something like that.
    I had a couple of different devices that didn't like the SIM. Even tried to put it in an unlocked GSM device. Some ME error.

    Verizon Ipad really doesn't like it either and it doesn't even mind a foreign card like my AT&T SIM.
    Last edited by Chris Rodriguez; 11-18-2012 at 12:15 PM.

  16. #15
    Junior Member
    Points: 785, Level: 14
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    weslaco,tx
    Posts
    4



    When will the iPhone 5 work on cricket's 4g LTE service

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Advertise With Us?
Advertise with us? (Position 1 - Advertise with Us) Small Banner