Sign Up Now FAQ
Signup Now
In order to make a post or to start a new thread and or to interact with other
members of this board, you wil need to create an account first.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ. You have to register before you can post. If you have any problems, please contact us.
Flash a phone to Cricket Wireless Become a supporting member of Cricket Users Forum

 
Welcome to Cricket Users!



Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member AnthonyLG's Avatar
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    21



    question about droid 3 flashing

    Okay this has happenned to me with a droid 2 a droid x and i want to know if there is a solution for my droid 3. Its fully flashed to cricket everything works imcluding mms. The only thing that bothers me is that it always says 1x never 3g is there a way to make it 3g?? They say flashing isnt guarenteed but i say other wise any help would be appreciated.

  2. Remove this advertisement.
  3. #2
    Jumpmaster
    Points: 2,456,084, Level: 100
    Overall activity: 0%
    Chris Rodriguez's Avatar
    Reputation
    Reputation 456
    Join Date
    Oct 2010
    Customer Since
    Sept 2010
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    4,421
    Phone
    Note 3 / Galaxy S5



    They might have loaded an old PRL onto the device. Where are you located (town)?
    Please check the forum and post there before PMing me. I have over 674 unread PMs due to the fact that they are issues which should have been addressed here.

    If you need to buy something from (Ebay), please use this LINK every time and support the forum!

  4. #3
    Junior Member AnthonyLG's Avatar
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    21



    Im located in el paso texas will it be possible to fix it?

  5. #4
    admin's Avatar
    Reputation
    Reputation 28
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    85



    Someone else complained about 1x service here. Many phones don't even show the 1x icon vs 3g so others might even think they have EVDO service instead of 1xRTT. Try different PRLs and make sure the programming is correct. A tutorial for the Droid 3 has been posted.
    *PLEASE DO NOT PM THIS ACCOUNT. WE WILL NOT RESPOND*

  6. #5
    Junior Member AnthonyLG's Avatar
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    21



    Where is this posted?

  7. #6
    Jumpmaster
    Points: 2,456,084, Level: 100
    Overall activity: 0%
    Chris Rodriguez's Avatar
    Reputation
    Reputation 456
    Join Date
    Oct 2010
    Customer Since
    Sept 2010
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    4,421
    Phone
    Note 3 / Galaxy S5



    The whole forum is divided up into categories. Just go to the main forum listing and you will find Droid 3. If you search for your city you will probably find some users talking about it. I'm on my mobile so I can't do the searching for you.
    Please check the forum and post there before PMing me. I have over 674 unread PMs due to the fact that they are issues which should have been addressed here.

    If you need to buy something from (Ebay), please use this LINK every time and support the forum!

  8. #7
    Junior Member AnthonyLG's Avatar
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    21



    I found some for flashing it mines already fully flashed I'm just trying to get 3g working I don't see any on it

  9. #8
    Jumpmaster
    Points: 2,456,084, Level: 100
    Overall activity: 0%
    Chris Rodriguez's Avatar
    Reputation
    Reputation 456
    Join Date
    Oct 2010
    Customer Since
    Sept 2010
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    4,421
    Phone
    Note 3 / Galaxy S5



    It was suggested that you change the PRL. This topic is covered in the flashing tutorial. The one they chose might not be the best? What PRL do you have?
    Please check the forum and post there before PMing me. I have over 674 unread PMs due to the fact that they are issues which should have been addressed here.

    If you need to buy something from (Ebay), please use this LINK every time and support the forum!

  10. #9
    Junior Member AnthonyLG's Avatar
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    21



    Idk the prl I'm getting it flashed again friday to see if that fixes it

  11. #10
    Junior Member AnthonyLG's Avatar
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    21



    *update*

    I got it reflashed but still showing 1x prl is 42900 any help???

  12. #11
    Recognized Developer
    Points: 8,091, Level: 60
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 35
    Join Date
    May 2011
    Location
    Fresno, CA
    Posts
    337
    Phone
    GS3, GNex, RAZR



    Maybe you're located in an area with weak signal? Do you have another device on the Cricket network to compare with?

  13. #12
    Jumpmaster
    Points: 2,456,084, Level: 100
    Overall activity: 0%
    Chris Rodriguez's Avatar
    Reputation
    Reputation 456
    Join Date
    Oct 2010
    Customer Since
    Sept 2010
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    4,421
    Phone
    Note 3 / Galaxy S5



    I hated 42900. 45513 or 47xxx.... Probably can't go wrong with a hybrid PRL over there too.
    Please check the forum and post there before PMing me. I have over 674 unread PMs due to the fact that they are issues which should have been addressed here.

    If you need to buy something from (Ebay), please use this LINK every time and support the forum!

  14. #13
    Junior Member AnthonyLG's Avatar
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    21



    other

    My wife has a cricket phone and he r internets faster then mine. How do i get those prls and use them? Will it work?

  15. #14
    Junior Member AnthonyLG's Avatar
    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    21



    update

    I used a hybrid prl45722 i now have 3g!!

  16. #15
    Junior Member
    Points: 144, Level: 2
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    santa fe, new mexico
    Posts
    1



    Quote Originally Posted by AnthonyLG View Post
    I used a hybrid prl45722 i now have 3g!!
    I am having the same issue i have tried applying the 45722 PRL but i keep getting "is not a valid prl file". Any suggestions?

    I am from el paso tx as well.

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Droid, DX, D2 GINGERBREAD 2.3.3 MMS Modifications for Flashing to Cricket
    By Chris Rodriguez in forum Verizon Motorola Droid (a855)
    Replies: 24
    Last Post: 05-10-2013, 09:36 PM
  2. Flahsed Droid with Liberty Question
    By kennyfool in forum General Discussion / FAQ
    Replies: 0
    Last Post: 08-18-2011, 03:27 PM
  3. Starting out Flashing Droid 2 Global
    By smokedog in forum Verizon Motorola Droid 2 (a955)
    Replies: 0
    Last Post: 07-28-2011, 11:16 AM
  4. Another noobie flashing question
    By kennyfool in forum Flashing Tools / Files / General Discussion (programming)
    Replies: 3
    Last Post: 07-26-2011, 02:48 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Advertise With Us?
Advertise with us? (Position 1 - Advertise with Us) Small Banner