Sign Up Now FAQ
Signup Now
In order to make a post or to start a new thread and or to interact with other
members of this board, you wil need to create an account first.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ. You have to register before you can post. If you have any problems, please contact us.
Flash a phone to Cricket Wireless Become a supporting member of Cricket Users Forum

 
Welcome to Cricket Users!



Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member
    Points: 358, Level: 7
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Chicago
    Posts
    20



    Question CDMA/GSM IPHONE 4? Need help

    Hello users, thanks for reading.
    I just bought a bad ESN iphone 4 CDMA/GSM.
    I live in chicago and i was wondering, wat if i want to flash this to a GSM USA carrier? like ATT or TMOBILE? is this possible? it says its gsm ?

  2. Remove this advertisement.
  3. #2
    Member
    Points: 2,761, Level: 32
    Overall activity: 0%
    gregm412's Avatar
    Reputation
    Reputation 13
    Join Date
    May 2011
    Customer Since
    2009
    Location
    New Stanton, Pennsylvania, United States
    Posts
    109
    Phone
    Samsung Galaxy S3



    You will need it carrier unlocked to switch providers. Or go with walmarts strait talk and all you need to do is buy a strait talk sim for it from amazon.

    Cricket is CDMA only not GSM
    Last edited by gregm412; 06-01-2013 at 10:56 PM.

  4. #3
    Junior Member
    Points: 358, Level: 7
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Chicago
    Posts
    20



    Quote Originally Posted by gregm412 View Post
    You will need it carrier unlocked to switch providers. Or go with walmarts strait talk and all you need to do is buy a strait talk sim for it from amazon.

    Cricket is CDMA only not GSM
    so what youre saying is , i just buy a straight talk sim card, activate it, and stick it on my Sprint Iphone and it will work ?

  5. #4
    Senior Member
    Points: 6,592, Level: 53
    Overall activity: 0%
    wthigon's Avatar
    Reputation
    Reputation 38
    Join Date
    May 2011
    Location
    Laredo, TX
    Posts
    786
    Phone
    Admire 2 64GB



    If you have a Sprint iPhone 4 not a 4S then you can't do what you want to. The Sprint or Verizon version of the iPhone 4 don't have SIM card slots. If it is the 4S then you might be able to but the process is lengthy from what I can read.

  6. #5
    Member
    Points: 2,761, Level: 32
    Overall activity: 0%
    gregm412's Avatar
    Reputation
    Reputation 13
    Join Date
    May 2011
    Customer Since
    2009
    Location
    New Stanton, Pennsylvania, United States
    Posts
    109
    Phone
    Samsung Galaxy S3



    Quote Originally Posted by DJAlexChicago View Post
    Quote Originally Posted by gregm412 View Post
    You will need it carrier unlocked to switch providers. Or go with walmarts strait talk and all you need to do is buy a strait talk sim for it from amazon.

    Cricket is CDMA only not GSM
    so what youre saying is , i just buy a straight talk sim card, activate it, and stick it on my Sprint Iphone and it will work ?
    No sprint is a CDMA network so it will not work for strait talk , AT&T or T-mobile. But if it is a sprint iphone 4 not the 4s it can be flashed to cricket.

    As far as flashing an iphone 4 you want to talk to Mr.E here in the forums
    Last edited by gregm412; 06-02-2013 at 08:32 AM.

  7. #6
    Junior Member
    Points: 358, Level: 7
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Chicago
    Posts
    20



    Quote Originally Posted by gregm412 View Post
    No sprint is a CDMA network so it will not work for strait talk , AT&T or T-mobile. But if it is a sprint iphone 4 not the 4s it can be flashed to cricket.

    As far as flashing an iphone 4 you want to talk to Mr.E here in the forums
    so i can do cricket?

  8. #7
    Member
    Points: 2,761, Level: 32
    Overall activity: 0%
    gregm412's Avatar
    Reputation
    Reputation 13
    Join Date
    May 2011
    Customer Since
    2009
    Location
    New Stanton, Pennsylvania, United States
    Posts
    109
    Phone
    Samsung Galaxy S3



    Yes you can but you will need to find a store that will activate it for you. Also you will need to get it flashed first. To be honest with you don't waste your time with iphones and flashing get yourself a droid.

  9. #8
    Senior Member
    Points: 4,022, Level: 40
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 35
    Join Date
    Jul 2012
    Customer Since
    1000 B.C.
    Location
    Trench Town
    Posts
    1,166
    Phone
    Kyocera K132



    Quote Originally Posted by gregm412 View Post
    No sprint is a CDMA network so it will not work for strait talk , AT&T or T-mobile. But if it is a sprint iphone 4 not the 4s it can be flashed to cricket.

    As far as flashing an iphone 4 you want to talk to Mr.E here in the forums
    What? Who? Me?

  10. #9
    Junior Member
    Points: 358, Level: 7
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 10
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Chicago
    Posts
    20



    Quote Originally Posted by gregm412 View Post
    Yes you can but you will need to find a store that will activate it for you. Also you will need to get it flashed first. To be honest with you don't waste your time with iphones and flashing get yourself a droid.
    lol wish i could've known before buying one. you live and you learn lol. well i saw a tutorial here on the forum its stickied so i thought it was possible. ( i live in Chicago btw so..)

  11. #10
    Junior Member
    Points: 332, Level: 6
    Overall activity: 0%

    Reputation
    Reputation 11
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    12



    So what phone do you have? Cdma (Sprint, Verizon) OR GSM (At&t)......iphone4 or 4s??
    I have two phones working in the Chicago area currently.
    1.CDMA Sprint iPhone 4 (with the help of apple flasher is flashed and activated to Cricket)
    2.GSM Sprint iPhone 4s (activated to H2O Wireless) They use At&t System...

    Both phone setups work great

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Advertise With Us?
Advertise with us? (Position 1 - Advertise with Us) Small Banner